Poziv za ohranitev kmetijskih zemljišč  

Poziv za ohranitev kmetijskih površin: 17 podpornih organizacij in več kot 800 podpisov v dobrih treh dneh!


Ljubljana, 10.6. 2012 - Kot kaže, je bila organizacija kampanje na temo zavarovanja kmetijskih površin pred nenadzorovano pozidavo zadetek v polno. Za državljane je tema očitno še kako relevantna, saj je Poziv za ohranitev kmetijskih površin od četrtka popoldan podpisalo že več kot 800 ljudi, podprlo pa ga je tudi že 17 organizacij iz različnih segmentov civilne družbe. Celoten seznam si lahko ogledate tukaj.

Pri Tretjem členu sicer načrtujemo prvo predajo poziva in podpisov poslancem DZ že v ponedeljek, preden bodo odločali o predlogu skrajšane obravnave zakona, ki bi ukinil nadomestilo za spremembo namembnosti kmetijskih površin, s čimer bi iz sodelovanja pri pripravi sprememb v celoti izključili stroko in javnost. Druga faza zbiranja podpisov pa se bo nadaljevala še naprej, saj poziv vključuje tudi zahtevo po zavrnitvi sprememb v zakonu in vključitev strokovnjakov in javnosti v pripravo primernih sprememb zakona.
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se