Tretji člen - Poziv poslancem DZ  

Kmetijska zemljišča - Tretji člen predal poziv in zbrane glasove podpore poslancem DZ


Ljubljana, 11.6. 2012 - Prva etapa zbiranja podpisov pod poziv za ohranitev kmetijskih zemljišč je za nami. In to uspešno! Danes pred sejo DZ smo poslancem že predali seznam podpisov s pozivom, naj zavrnejo odločanje o spremembh zakona po skrajšanem postopku.

Očitno je problematika kmetijskih zemljišč za ljudi še kako relevantna, saj smo v samo enem delovnem dnevu in pol (od četrtka zvečer do ponedeljka ob 11.30) zbrali 1213 podpisov pod poziv in pridobili podporo 23-ih organizacij. Ob današnjem odločanju poslancev je pomembna predvsem prva točka poziva, ki od poslancev zahteva zavrnitev skrajšanega postopka odločanja o spremembah zakona, ki bi pomenilo popolno izključitev stroke in zainteresirane javnosti iz priprave zakona.

Ne glede na potrditev oz. zavrnitev skrajšane obravnave zakona pa se bo zbiranje podpisov nadaljevalo, saj poziv vsebuje tudi zahtevi, naj poslanci zavrnejo obstoječi predlog zakona in naj v pripravo novega vključijo stroko, ki obstoječemu predlogu sprememb zakona v veliki večini nasprotuje.
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se