Protest proti sporazumom TTIP, CETA inTISA v Ljubljani

ProtiTTIP, CETA,TISA
 

Civilna družba v Ljubljani opozorila na nevarnosti sporazumov TTIP, CETA, TISA


Ljubljana, 5. 11. 2014 - V Ljubljani so se 11.10. slovenska civilnodružbena gibanja pridružila vseevropskemu protestu proti sporazumom TTIP, CETA in TISA. European day of action je mobiliziral civilno družbo v vseh večjih evropskih mestih in s protesti opozarjal na nevarnosti in grožnje omenjenih prostotrgovinskih sporazumov. Pogajanja o sklenitvi sporazumov potekajo v tajnosti in izključujejo civilno družbo ter onemogočajo demokratičen nadzor nad vsebino sporazumov, ki bodo pomembno vplivali na prihodnost vseh prebivalk in prebivalcev Evrope.

Organizacije združene v Koaliciji proti tajnim sporazumom so pod geslom »Obveščamo, Protestiramo, Zahtevamo« na Prešernovem trgu opozorile na posamezne grožnje, ki vejejo iz teh sporazumov in pred predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji prebrale protestno izjavo. V izjavi so jasno poudarile nasprotovanje vključitvi mehanizma ISDS - ta korporacijam omogoča tožbo držav – v sporazume in protestirale zoper ne-transparentnost pogajanj ter zniževanje obstoječih standardov na področjih okolja, pravic potrošnikov in delavcev. Komisijo so pozvale naj nemudoma prekine pogajanja o teh sporazumih in protestni shod nadaljevale proti poslopju Državnega zbora Republike Slovenije, kjer so prebrale svoje zahteve do slovenskih poslancev.

O shodu so obsežno poročali tudi mediji in tako pripomogli k opozarjanju na to pomembno a do takrat relativno prezrto temo v Sloveniji. Spodaj je povezava na dva izmed prispevkov.

Civilna družba je proti tajnim trgovinskim sporazumom

Proti tajnim sporazumom tudi v Ljubljani protestiralo več sto ljudi
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se