TEŠ - blok 6  

 Koalicija: pogoji za poroštvo TEŠ 6 niso izpolnjeni


Ljubljana, 6.6. 2012 - Predsedniki koalicijskih strank so v ponedeljek potrdili, da odgovorni za projekt TEŠ 6 pogojev vlade, ki jih je ta postavila v zameno za državno poroštvo, niso izpolnili. »Predstavniki TEŠ stalno ponavljajo, da so vse pogoje že izpolnili, a ključni pogoj – predstavitev cene projekta – ne morejo ali nočejo izpolniti,« je povedal Matej Tonin iz Nove Slovenije. Poleg tega je poudaril, da naj bi nemški Siemens ponudil, da celoten projekt izpelje za 750 milijonov, izbran pa je bil Alstom, ki bo v primeru dokončanja skupen strošek projekta pripeljal nad milijardo evrov.
Alstom je sicer že pred časom napovedal, da bo prenehal z vsemi deli in za štiri mesece suspendiral projekt, če vlada do 17. junija ne odobri 400 milijonov davkoplačevalskega poroštva, s čimer bi stroški že tako absurdno dragega projekta še precej narasli.
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se