TEŠ 6 - pobudniki referenduma nadaljujejo boj  

TEŠ 6: Pobudniki referenduma o državnem poroštvu še niso obupali


Ljubljana, 29.7. 2012 - Pobudniki referenduma o državnem poroštvu za TEŠ 6, Civilnodružbena koalicija 'Ustavimo TEŠ 6!', bodo jutri s svojim pravnim zastopnikom Matevžem Krivicem preverjali korektnost izločanja zbranih podpisov za pobudo za razpis referenduma.

Predlagateljem je prejšnji teden uspelo zbrati skoraj 3.000 podpisov (za pobud za razpis referenduma jih je dovolj 2.500), a jim je Minstrstvo za notranje zadeve po preverjanju osebnih podatkov s seznamom volilnih upravičencev izločilo več kot 800 podpisov, zaradi česar pobuda ni bila sprejeta, zakon o poroštvu pa je šel v podpis k predsedniku republike.

Kot poudarja prvopodpisani pod pobudo Vili Kovačič iz civilne iniciative 'Davkoplačevalci se ne damo', bodo pobudniki zahtevali predložitev vseh izločenih podpisov in za vsak podpis posebej zahtevali razlago, zakaj so izločeni. "Postopek še ni končan, zakon še ne more začeti veljati, saj bomo uporabili vse pravne poti, da ohranimo verodostojno pravno državo," zatrjuje Kovačič.
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se