Peter Kotar  

TEŠ 6: preiskave kriminalistov pri Rotniku, Brešarju in Kotarju


Ljubljana, 11.6. 2012 - Kot poročata RTV Slovenija in POP TV, preiskovalci NPU skupaj s policisti iz Celja in Novega Mesta opravljajo hišne preiskave v zvezi s projektom TEŠ 6. Raziskujejo sume gospodarskega kriminala, konkretno kazniva dejanja zlorabe položaja ali pravic.

Kriminalisti so obiskali tudi dom nekdanjega direktorja TEŠ Uroša Rotnika, nekdanjega vodjo projekta TEŠ 6 Bojana Brešarja ter Petra Kotarja (na sliki) iz podjetja CEE. Kotar je od najbolj znanih lobistov v slovenski energetiki, podjetje CEE pa je sodelovalo pri izdelavi investicijske dokumentacije za gradnjo šestega bloka. V minulih letih je kot posrednik poslovalo z najmanj dvema podjetjema iz koncerna Alstom, glavnega dobavitelja opreme za TEŠ 6, do danes pa naj bi pri projektu TEŠ sklenilo za okoli 2 milijona evrov poslov 6.

Kot pravijo na Generalni policijski upravi, naj bi si »osumljene osebe v gospodarski družbi iz območja Ljubljane pridobile protipravno premoženjsko korist v vrednosti več milijonov evrov in za isti znesek oškodovale gospodarsko družbo iz območja Šoštanja." Policisti naj bi po neuradnih podatkih več oseb tudi pridržali, koga, pa še ni znano.
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se