David Henig  

Slovenijo obiskal uradnik britanske vlade in lobiral za sklenitev sporazumov


Ljubljana, 6. 11. 2014 - Slovenijo je 21. oktobra obiskal David Henig, ki prihaja z angleškega oddelka za gospodarstvo in inovacije. Naloga gospoda Heniga je obiskovanje evropskih držav in promocija trgovinskega sporazuma med EU in ZDA ter poizvedovanje o stališčih posameznih držav in njene javnosti do sporazuma TTIP. David Henig tako obiskuje države članice EU in lobira za sklenitev sporazuma TTIP ter predstavlja stališča Velike Britanije.

V času obiska Slovenije se je gospod Henig sestal z uradniki na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter nekaterimi poslanci, ki so člani odborov za evropske zadeve in gospodarstvo. Davidov obisk poslancev je vzbudil veliko zanimanje civilne družbe vendar pa vsebina pogovorov ostaja neznana saj je srečanje potekalo v neformalnem vzdušju. Na ne-transparentno delovanje Državnega zbora je v izjavi za medije opozorila Koalicija proti tajnim sporazumom. Koalicija je v izjavi izrazila tudi razočaranje nad pripravljenostjo slovenskih poslancev, da prisluhnejo tujim uradnikom medtem ko vrata Državnega zbora ostajajo zaprta za slovensko civilno družbo.

Intervju z David Henigom in novinarski komentar intervjuja si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Ko se bo glasovalo o trgovinskem sporazumu, bo ta javen

Spet prevelik, da bi padel
     
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se