ZRP  

ZRP - tiskovna konferenca ob pismu mandatarki

 

Ljubljana, 7.3. 2013 - Včeraj se je v prostorih Okoljskega centra v Ljubljani odvila tiskovna konferenca Mreže Plan B in spletne skupnosti Tretji člen. Na njej smo med drugim predstavili pismo mandatarki Alenki Bratušek, v katerem smo jo pozvali, naj priprava Strategije razvoja Slovenije za obdobje 2014 – 2020 postane ena od prednostnih nalog nove vlade: »Programsko naj se SRS 2014–2020 usmeri v programe zelenega razvojnega preboja, ki naj bodo tudi vključeni v koalicijsko pogodbo«.
V pismu smo opozorili tudi na pomen izvajanja partnerskega načela pri sprejemanju SRS 2012–2014 in mandatarki predlagali usmeritev v zeleno davčno reformo kot osrednjo strategijo za fiskalno okrevanje.

Na spodnjih povezavah si lahko peberete celotno pismo mandatarki in izjavo za medije, na voljo pa vam je tudi zvočni posnetek s tiskovne konference.

- ZRP: pismo mandtarki (PDF)

- ZRP: izjava za medije 7.3. 2013 (PDF)

- ZRP: zvočni posnetek s tiskovne konference

  (mp3, 17min, 8Mb)

 

 
 
 
 
 
 
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se