Delovanje Tretjega člena je odvisno od vaše podpore!


Skupnost Tretji člen je neodvisno, neprofitno gibanje, ki združuje državljane Slovenije in jih spodbuja k aktivnem soustvarjanju države in družbe, v kakršni si želimo živeti.

Naši vrhovni načeli pri sprejemanju donacij in porabi sredstev sta transparentnost in odgovornost. Sredstva za delovanje Tretjega člena se zagotavljajo iz donacij posameznikov. S tem ohranjamo neodvisnost od političnih in kapitalskih interesov. Za potrebe priprave in izvedbe kampanj, vzdrževanja spletne infrastrukture in organizacijo smo odvisni od podpore svojih članov. Vsak vaš prispevek, tudi najmanjši, je zato izjemno dragocen.

Hvala za vašo podporo!

Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč v zvezi z donacijo, nam pišite na info@tretjiclen.si.


Možni načini donacij


1. DONACIJE Z SMS
Donacijo za delovanje Tretjega člena v višini enega evra lahko prispevate tako, da pošljete SMS s ključno besedo AKTIVNI na številko 1919. Posamezni znesek donacije je vselej 1 evro, višji znesek pa lahko prispevate z večkratnim pošiljanjem SMS-a z isto ključno besedo.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, Si.mobila in Tušmobila. Uporabo storitve SMS donacije za zbiranje sredstev za spodbujanje aktivnega državljanstva in udejanjanje neposredne demokracije v Sloveniji je Umanoteri kot neprofitni organizaciji, ki deluje v javnem interesu, omogočila družba Telekom Slovenije, d.d., za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Telekom Slovenije se odreka vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil.
Telekom Slovenije in Umanotera se obvezujeta, da bosta skrbno varovala podatke uporabnikov in da jih bosta uporabljala izključno za potrebe izvajanja storitve SMS donacije, ter bosta osebne podatke uporabnikov varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podrobni pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni tukaj.


2. NAKAZILO S PLAČILNIM NALOGOM
Poljuben znesek za delovanje Tretjega člena lahko nakažete s plačilnim nalogom UPN prek elektronske banke ali na poštnem ali bančnem okencu.
Podatki za nakazilo:
  • Koda namena: CHAR
  • Namen plačila: Donacija za Tretji člen
  • BIC banke prejemnika: SZKBSI2X
  • IBAN: SI56 1910 0001 0023 937
  • Referenca: SI 00 3000
  • Naziv: Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj
  • Naslov: Trubarjeva cesta 50
  • Kraj: 1000 Ljubljana
Lahko pa si natisnete plačilni nalog z že izpolnjenimi podatki za plačilo, kamor vnesete samo še želeni znesek donacije (povezava).

3. DONACIJE S TRAJNIM NALOGOM
Za zagotavljanje dolgoročne odzivnosti in učinkovitosti Tretjega člena, za strateško načrtovanje kampanj in za izvedbo večjih kampanj s pomembnimi vplivi so posebno dobrodošli redni mesečni prispevki.
Če želite podpreti Tretji člen z rednimi mesečnimi donacijami preko trajnega bančnega naloga, nam pišite na naslov info@tretjiclen.si in poslali vam bomo obrazec za pooblastilo vaši banki za direktno obremenitev. Trajni nalog lahko kadarkoli prekinete z obvestilom na naslov info@tretjiclen.si ali pa ga trajno ukinete s sporočilom vaši matični banki.
Lahko pa nam pišete tudi za prejemanje mesečnih položnic, s pomočjo katerih boste lahko nakazovali izbrane zneske.

4. PROSTOVOLJSTVO
Tretji člen ima majhno ekipo rednih sodelavcev, zato nam je zelo koristna tudi pomoč v obliki prostovoljskega dela. Redno sodelujemo s številnimi prostovoljci, ki so pripravljeni prispevati svoj čas, znanje, talente in navdušenje. Ideje prostovoljcev so vedno dobrodošle in njihove prispevke visoko cenimo.
Če bi želeli podpreti Tretji člen s prostovoljskim delom, nam pišite na naslov info@tretjiclen.si.
Posebno zaželena znanja in sposobnosti so:
• pisne in komunikacijske sposobnosti, sposobnost pisanja za različne ciljne skupine
• poznavanje informacijskih tehnologij in orodij
• poznavanje zakonodaje in predpisov
• poznavanje spletnih družbenih medijev kot so Facebook in Twitter
• raziskovalne in analitične sposobnosti
• sposobnost dela v skupini, visoki standardi kakovosti dela
DELI V SOCIALNIH OMREŽJIH ALI PO E-POŠTI:
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se